Holistisch consult voor paarden

Filip Martens

Tijdens een holistisch consult vertrekken we vanuit jouw bezorgdheden m.b.t. het gedrag, dysfuncties, signalen, symptomen, blokkades, rij technische problemen van je paard. We gaan op zoek naar de echte oorzaak en zoemen in op het fysieke lichaam, de gevoelswereld, voeding, eventuele intoleranties of allergieën en het energetische lichaam van je paard.


We vertrekken vanuit de eenheid van lichaam en geest en de idee dat alles invloed heeft op elkaar. Een onbalans op één niveau heeft sowieso invloed op de andere niveaus. Streven naar balans in de 4 niveaus van het paard, daar gaat het om.


Tijdens een holistisch consult worden blokkades op de 4 niveaus weggewerkt zodat energie vrij kan stromen en het zelfhelend vermogen een boost krijgt. Op die manier wordt het organisme opnieuw in staat gesteld te herstellen en zichzelf te helen.


  • Structureel/mechanisch: alles wat te maken heeft met het lichaam van het paard, gewrichtsverschuiving of blokkade, bindweefselverzwakking en verkleving, spierscheuren, spieratrofie of ontsteking, letsel of littekenweefsel, orgaandisfunctie, bot-of tandprobleem, hoefproblemen…
  • Biochemisch/voeding : alles wat te maken heeft met voeding, toxines, supplementen, allergieën, intoleranties, parasieten, schimmels, bacteriën en virussen…
  • Emotioneel/mentaal : alles wat te maken heeft met binnenwerelden: stress, emoties, mentale fixaties, schok, trauma…
  • Energetisch/spiritueel : alles wat te maken heeft met het energetisch lichaam: blokkades in de doorstroming van energie, acupressuurpunten, meridianen, chakra’s, aura, straling, wateraders, elektro smog…


In 9 stappen naar een paard in balans

1. Tijdnemen om van op een afstand contact te leggen met het energetisch veld van het paard.

Elk paard is anders, er bestaat geen standaard juiste aanpak. Door contact te leggen met je paard, observeer ik en stem ik af. In alle rust, zonder dwang, met zachtheid en respect voor de eigenheid en tempo van je paard. In al die jaren heb ik nog nooit meegemaakt dat ik een paard niet kon behandelen.  


Ondertussen vul jij als klant het anamneseformulier in van je paard 

2. Observatie paard

Dankzij mijn jarenlange ervaring en door me af te stemmen en echt te luisteren naar je paard zie en voel ik heel snel waar de oorzaak van de problemen zich bij je paard bevinden.

3. Exterieurbepaling

Door het uiterlijke fysieke lichaam van je paard te observeren, krijg ik een beeld van de natuurlijke bouw van je paard. Elk paard heeft zijn eigen specifieke bouw met zijn eigen specifieke kenmerken. Daarin bestaat geen goed of slecht. Ik vertrek vanuit de eigenheid van jouw paard en kijk wat er van nature aanwezig is en wat er door het paard eventueel gecompenseerd wordt. Paarden zijn immers meesters in het ‘niet laten zien’ van pijn of ongemak.

4. Palpatie en thermografie

Door het paard met mijn handen te onderzoeken krijg ik een beeld van verschillen in temperatuur, textuur (dichtheid en elasticiteit van huid en spierweefsel), tensie (tonus of spierspanning van de spiervezels) en tastgevoeligheid in de verschillende weefsellagen. Zo kan ik ontsteking, oedeem, blokkades, pijnplekken, triggerpoints, verkleving e.d. lokaliseren.

Indien nodig gebruik ik ook mijn thermografische camera om een nog meer gedetailleerd beeld te kunnen krijgen. Een thermografische camera geeft temperatuurverschillen aan van minder dan 0,1°C.


5. Toegepaste Kinesiologie testen op de 4 niveaus

Aan de hand van de spiertest test ik uit welke van de 4 niveaus (structureel/mechanisch – biochemisch/voeding – emotioneel/mentaal – energetisch/spiritueel) prioritair dienen in balans gebracht te worden. Op basis daarvan wordt het behandelplan opgesteld. 

6. Behandelplan bespreken met de klant

We overlopen het door jou ingevulde anamnese formulier en bespreken kort bevindingen en behandelplan.

7. Behandelen

Ook hier weer geen standaard aanpak, maar een afstemmen en vooral samenwerken met je paard. Als er iets is wat ik in mijn jarenlange ervaring heb geleerd dan is het dat je met kracht en dwang bij paarden niets bereikt. Een behandeling heeft pas resultaat wanneer het paard er zich durft voor openstellen. Dit kan alleen wanneer er sprake is van connectie. Ik faciliteer, maak mogelijk, begeleid, maar het is het paard die het uiteindelijk doet. Op deze manier vermijden we weefselschade. 

Het zelfhelend vermogen van het paard krijgt een boost waardoor een behandeling nog lang kan nawerken. 

Een behandeling bestaat uit:

Paard volledig Loswerken d.m.v. technieken uit de osteopathie, craniosacraal therapie, acupressuur, triggerpointtherapie… (in de meeste gevallen krijg ik het paard volledig los in één behandeling).

Voedingsadvies

Zadel checken en opmeten met Equiscan

  • Controle van optoming
  • Advies m.b.t. de hoeven (indien nodig)
  • Advies m.b.t. bachremedies en/of aromatherapie (indien nodig)
  • Advies m.b.t. supplementen (indien nodig)

Na de behandeling adviseer ik om de eerste drie dagen het paard ontspannen voorwaarts/neerwaarts beweging te geven, zonder bijtoming! Dit is belangrijk om ook het cel geheugen te resetten en het paard de mogelijkheid te geven zijn natuurlijke balans terug te vinden.

8. Afstandsgezondheidsscan en behandeling  a.h.v. haarstaal of ander DNA van het paard


Na lang uittesten en verstelt staan van de verbluffende resultaten op ons zelf, onze eigen paarden, honden en kat, hebben we besloten de gezondheidscan ook voor jullie dieren aan te bieden.

Het blijf ontzettend moeilijk om haarfijn uit te leggen hoe het werkt, maar dat het werkt daar zijn we van overtuigd en hebben we meermaals mogen ondervinden.

De gezondheidsscan gebeurt aan de hand van een computerprogramma en is een techniek waarmee middels biofotonen wordt gecommuniceerd met het lichaam. Deze lichttrillingen zijn 1000 tot 10000 nauwkeuriger dan electromagnetische trillingen.

De trillingen zelf worden niet gevoeld, maar de effecten ervan soms des te meer.

Met de trillingen kan zowel informatie naar het DNA worden gestuurd alsook informatie van het DNA worden verkregen door te kijken hoe het DNA reageert op bepaalde frequenties.

Dit wordt ook wel informatiegeneeskunde of trillingsgeneeskunde genoemd. (zoals bij de MRI scan)


Alles is energie. Elke cel heeft een bepaalde vastgestelde trillingsfrequentie. Het toestel meet de trillingsfrequenties van de cellen van jouw paard en kan deze bijsturen wanneer er een te hoge of te lage frequentie gemeten wordt. Bijsturen gebeurt door de optimale frequentie naar de cel te sturen. D.m.v. resonantie krijg je opnieuw balans in de cellen.

Zo kunnen bijvoorbeeld allerlei organen en weefselsoorten worden gestimuleerd, alsook het functioneren van allerlei onderdelen van het immuunsysteem, en de specifieke afweer tegen tal van ziekteverwekkers.

De gezondheidsscan kan ook worden gebruikt als onderzoeksinstrument, bijvoorbeeld de gevoeligheid voor tal van stoffen, verstoringen met betrekking tot de meeste vitaminen en mineralen, de aanwezigheid van specifieke ziekteverwekkers, toxines en vele andere.

Ik neem een haarstaal of ander DNA van je paard mee om het thuis te testen en te behandelen. Tevens wordt ook een behandelflesje specifiek voor jouw paard geprogrammeerd en naar je opgestuurd. Door 2 maal per dag 8 druppeltjes te geven aan je paard, kan je zelf de behandeling verder zetten.


9. Korte nabespreking en opvolging via telefoon of zoomsessie.

Via telefoon of zoomsessie bespreken we het resultaat van de gezondheidsscan en de eventuele verdere behandeling en/of opvolging.

Door deze holistische totaalbenadering is één behandeling in de meeste gevallen voldoende voor spectaculaire resultaten en balans bij je paard.

Holistisch consult

incl alle 9 stappen, excl verplaatsingskosten en aanpassingen aan het zadel

€ 333,-